torsdag 31. oktober 2013

Søte og krydrede nøtter

Denne nøtteblandingen er perfekt som tilbehør til tapas, eller rett og slett som snacks på lørdagskvelden. Du kan bruke forskjellige nøtter, eller bare en sort. Også andre typer nøtter kan brukes, eksempelvis cashew, makadamia eller peanøtter. Nøtteblandingen holder seg i noen uker på tette glass, og kan derfor også egne seg godt som julegave. Krydderblandingen har en slags "julete" smak.


Søte og krydrede nøtter
6-8 personer

250 g skåldede mandler
250 g pecannøtter eller valnøtter
3 ss sukker
1 ts malt kanel
En klype malt nellik
1/2 ts karripulver
1/2 ts malt spisskummen

Forvarm stekovnen til 180 grader. Legg mandlene og nøttene utover på bakepapir på en bakeplate, og stek dem i 5-10 minutter, eller til de er sprø og har fått litt farge. Ta dem ut av ovnen og avkjøl dem.

Bland sukker, krydder, 1 ts salt og 1/2 ts nykvernet pepper godt i en liten bolle. Pensle en bakeplate eller langpanne med olje.

Varm en stor stekepanne eller wok med slippbelegg på middels varme, og tilsett mandler og nøtter. Dryss krydderblandingen over nøttene, og rørestek i 5 minutter, eller til nøttene er gyldne. Sukkeret vil smelte og legge seg rundt nøttene. Rist ofte på stekepannen så du får jevn steking. Klem nøttene fra hverandre med en sleiv om de klistrer seg sammen. Hell nøttene ut på bakeplaten og bre dem utover. Skille den med to gafler dyppet i olje. Avkjøl nøttene.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar