mandag 14. oktober 2013

Tiramisu-cupcakes

Endelig en fridag! Og fridag er ofte ensbetydende med kakebaking. Har i det siste blitt veldig hekta på å bake cupcakes, selv om mange av dem blir litt i søteste laget for meg. Jeg liker best å bake cupcakes med mange ulike komponenter og smaker, som sammen blir en fantastisk smaksopplevelse.

Av mangel på Kahlua likør brukte jeg Baileys i stedet. Vanskelig å si hva dette gjorde for smaken, men resultatet ble veldig bra allikevel. Om kaken smakte tiramisu eller ikke, god var den i alle fall! En saftig og god kake med fyldig topping.

Tiramisu-cupcakes

12-16 cupcakes

Til kakedeigen
80 g usaltet, romtemperert smør
280 g sukker
240 g hvetemel
1/4 ts salt
1 ss bakepulver
2 egg
2,4 dl helmelk
1/2 ts vaniljeessens

Til sirupen
2,5 dl sterk kaffe
0,75 dl Kahlua
3 ss sukker

Til fyllet og toppingen
400 g mascarponeost
0,5 dl Kahlua
3 dl kremfløte
30 g melis
Kakaopulver, til å drysse over

Ett eller to store 12-hulls muffinsbrett

Forvaring ovnen til 190 grader, og sett papirformer i et muffinsbrett. 

Bruk en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin og bland smør, sukker, mel, salt og bakepulver på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens.

Ha eggene i en mugge, tilsett melken og vaniljeessensen og rør sammen for hånd. Hell tre fjerdedeler sakte over i mel- og smørblandingen mens du kjører på lav hastighet. Når alt er godt blandet, bruker du en slikkepott til å få med rester langs kanten.

Fordel røren i formene til de er to tredjedels fulle. Hvis det blir røre til overs, bruker du den til å fylle flere former i et annet brett. Stek cupcakene i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er hevet og fått en svampaktig konsistens. La kakene hvile litt før du har dem over på en rist for avkjøling mens du lager sirupen. 

Hell kaffe og Kahlua i en kjele og rør inn sukkeret. Gi det et oppkok, og reduser til ca halvparten. Ta av varmen og sett til side for avkjøling. 

I mellomtiden lager du toppingen. Bland mascarpone og Kahlua med en elektrisk håndmikser til en glatt konsistens. Hell fløten over i en annen bolle, tilsett melisen og pisk luftig. Vend den piskede kremen inn i mascarponeblandingen. Pass på at det blir jevnt blandet.

Når cupcakene er avkjølt, bruk en skarp kniv og lag en fordypning i hver kake - ca 2 cm i diameter og 3 cm dyp - og sett til side. Ha ca 1 ts av sirupen over hver av de utskårne bitene og en teskje i hulrommet i hver kake.

Fyll hvert hulrommet ca halvfullt med mascarponekrem, og legg de utskårne bitene tilbake. Skjær om nødvendig til bitene så de passer. Til slutt topper du cupcakene med resten av mascarponekremen og drysser over litt kakaopulver.


Velbekomme :)

Hentet fra boken Kakedager fra Hummingbird Bakery.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar