lørdag 26. oktober 2013

Taco Shop-Guacamole og Mangosalsa

Skal man ha taco-fredag, må man ha skikkelig tilbehør! I alle fall når man har kjøpt en splitter ny kokebok! 

Har laget guacamole mange ganger tidligere, men da litt mere chunky enn denne. Dette er den beste guacamolen jeg noensinne har smakt, og den er absolutt verdt å bruke litt ekstra tid på å lage. Guacamolen skal delvis kokes, og man bør derfor regne litt ekstra tid for at den skal kunne avkjøles i kjøleskap. 

Mangosalsaen er en herlig sterk, men samtidig frisk opplevelse. Veldig god i taco, men passer også godt til for eksempel grillmat. Nyyydelig!


Taco Shop-Guacamole

4 personer

3 grønne eller gule tomater (fant ikke disse, så jeg brukte røde)
4 tomatillos (physalis kan også brukes)
3 fedd hvitløk
2 jalapenos (jeg brukte vanlig chili i stedet)
1 ts salt
1/2 krukke koriander
3 avocadoer
2 dl creme fraiche (kan sløyfes, men gir en deilig, kremet smak)

Finhakk alle ingrediensene. Kok tomat, tomatillo, hvitløk, chili og salt. Ikke tilsett væske, det blir nok væske fra tomatene. Kok i ca 15 minutter. La det avkjøles. Bland deretter med koriander og avocado til en glatt saus. Bland i creme fraiche.

Mangosalsa

4 personer

2 mangoer
1/2 rødløk
1/2 krukke koriander
1-2 friske chilier
2 ss nypresset limesaft (saften fra ca 2 lime)
1 ts salt

Finhakk ingrediensene og bland alt i en bolle. Serveres kald.

Velbekomme :)

Hentet fra boken Texmex fra bunnen av

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar