lørdag 26. oktober 2013

Bringebærcupcakes

Nok en herlig fridag, nok en sjanse til å prøve seg på et nytt bakverk. Og nok en sjanse til å glede mine flotte kollega med kakepause i arbeidsdagen. Etter min mening er en cupcake best når den ikke en for søt, og ikke har for mye glasur. Denne kaken har en frisk smak av bringebær og eggekrem, og er perfekt for deg som ikke liker cupcakes med det tykke laget av melisglasur på toppen.


Bringebærcupcakes

12-16 stk

Til kakedeigen

80 g usaltet, romtemperert smør
280 g sukker
240 g hvetemel
1 ss bakepulver
1/4 ts salt
2,4 dl helmelk
1 ts vaniljeessens
2 egg

Til fyllet og toppingen

5 dl helmelk
1/2 ts vaniljeessens
5 eggeplommer
100 g sukker
30 g hvetemel
30 g maismel (eller potetmel)
2 dl kremfløte
24-32 friske bringebær
100 g bringebærsyltetøy

Ett eller to 12-hulls muffinsbrett

Forvarm ovnen til 190 grader, og sett papirformer i et muffinsbrett.

Bland smør, sukker, mel, bakepulver og salt på lavhastighet med en elektrisk håndmikser eller en kjøkkenmaskin til alt er blandet og har en sandaktig konsistens.

Visp sammen melk, vaniljeessens og egg for hånd i en mugge, og hell tre fjerdedeler av dette over i de tørre ingrediensene. Bland sammen på lav hastighet og få med rester langs kanten av bollen. Ha i resten av melkeblandingen og bland på middels hastighet til en glatt røre.

Fordel røren i formene til de er to tredjedels fulle. Hvis det blir røre til overs, bruker du den til å fylle flere former i et nytt brett. Stek cupcakene i 18-20 minutter, eller til kakene har en svampaktig konsistens. La kakene hvile litt på brettet før du har dem over på rist for avkjøling.

Mens cupcakene steker, lager du eggekremen til toppingen. Kok opp melken i en kjele sammen med vaniljeessensen. Bland eggeplommer, sukker, mel og maismel i en bolle. Tilsett 1 spiseskje varm melk for å tynne ut røren om nødvendig.

Når melken koker, tar du kjelen av varmen, og blander 4-5 spiseskjeer av den inn i røren. Ha dette tilbake i kjelen sammen med resten av melken og kok opp under omrøring i minst ett minutt så melet og maismelet/potetmelet blir gjennomkokt. Hell eggekremen over på et stekebrett, dekk med plastfolie og sett til side for avkjøling i 30-40 minutter.

Hell den avkjølte eggekremen over i en stor bolle og rør med en tresleiv for å løse opp eventuelle klumper. Pisk fløten til luftig krem i en annen bolle, enten for hånd eller med en elektrisk håndmikser. Vend den piskede kremen inn i eggekremen.

Når kakene er avkjølt, lager du en fordypning i hver kake med en skarp kniv - ca 2 x 3 cm. Spar på den utskårne biten. Sett et bringebær opp ned i hulrommet på hver kake, og ha 1/2 ts syltetøy oppå.

Legg de utskårne bitene tilbake og skjær eventuelt til bitene så de passer. Press dem forsiktig ned så toppen ligger likt med resten av kaken, og bruk en kniv til å påføre eggekremen i en sirkel på toppen av hver kake. Pynt med et friskt bringebær på toppen.

Velbekomme :)


Hentet fra boken Kakedager fra Hummingbird Bakery.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar