søndag 19. januar 2014

Cupcake med gulrot, eple og valnøtt

Gulrotkake er alltid en sikker vinner på kakebordet, både til hverdag og fest. Det å bruke frukt eller grønnsaker i kaken gjør at den blir god og saftig, og kan holde seg i flere dager. Kremostglasuren på toppen gjør smaksopplevelsen komplett, og gjør kaken frisk og god. I denne oppskriften har jeg prøvd meg på en ny ingrediens i glasuren for å få fram det lille ekstra, nemlig Marshmallow Fluff. En fantastisk oppfinnelse, en seig marshmallowmasse. I følge oppskriften skal røren holde til 20 cupcakes. Jeg fikk imidlertid rundt 30. Jeg lagde derfor litt ekstra glasur (400 g kremost og en boks Marshmallow Fluff), slik at det skulle bli nok til alle kakene. Disse gikk som varmt hvetebrød på innflyttingsfesten :)


 


Cupcake med gulrot, eple og valnøtt

20 stykker


  • 320 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  •  ts kanel
  • 230 g smør, romtemperert
  • 400 g sukker
  • 4 store egg
  • 85 ml varm melk
  • 4-5 revne gulrøtter
  • 1 revet grønt eple (Granny Smith)
  • 100 g valnøtter, grovhakket


Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Plasser 20 muffinsformer i et muffinsbrett.

Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel minst to ganger. Sett det til side.

Pisk smør og sukker fluffy i en mikserbolle. Det tar ca. 5 minutter. Tilsett deretter eggene ett av gangen. Miks kun til du ser at eggene er blandet godt inn, ikke mer. 

Tilsett melblandingen og varm melk i to omganger, Miks kun til alt er godt blandet.

Tilsett så revet gulrot, revet eple og hakkede valnøtter og bland det godt sammen. Det bør rives så fint som mulig.

Legg en iskremskje av røren i hver muffinsform og stek på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter. Avkjøl helt. 


Glasur med kremost og marshmallow

  • 300 g kremost
  • 1/2 boks marshmallow Fluff




Kakene bør være avkjølte før påføring av glasur. Miks ingrediensene godt sammen. Du kan bruke sprøytepose, men jeg bruker som regel bare en kniv for å påføre glasuren. Pynt med hva du måtte ønske, for eksempel mini marshmallows. 




Velbekomme :)


Oppskriften er hentet fra boken Manuelas Diner - Søte Fristelser.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar