lørdag 26. oktober 2013

Sjokoladekake med Guinness

Jeg har bakt denne kaken to ganger, rett og slett fordi den er fantastisk god! Det høres kanskje sært ut å ha øl i en sjokoladekake, men så er det jo også sånn at det ene gode skjemmer ikke det andre. Guinness-ølet passer perfekt med den kraftige smaken av sjokolade, og den nydelige kremostglasuren kompletterer virkelig smaksopplevelsen. Kort og godt en fantastisk god kake som er lett å lage.

Sjokoladekake med Guinness

12-14 stykker

Til kakedeigen

2,5 dl Guinness
250 g usaltet smør
80 g kakaopulver
400 g sukker
2 egg
1 ts vaniljeessens
1,4 dl skummet kulturmelk
280 g hvetemel
2 ts natron
1/2 ts bakepulver

Til toppingen

50 g usaltet, romtemperert smør
300 g melis 
125 g kremost med høyt fettinhold
Kakaopulver, til pynt

En springform (23 cm)

Forvarm ovnen til 170 grader, og dekk kakeformen med bakepapir.

Hell Guinnessen over i en kjele, tilsett smør og varm forsiktig opp til det har smeltet. Ta kjelen av varmen og rør kakaopulver og sukker inn i den varme væsken. Bland egg, vaniljeessens og skummet kulturmelk for hånd i en mugge eller bolle, og ha det over i kjelen.

Sikt resten av kakeingrediensene over i en stor bolle eller en kjøkkenmaskin. Hell innholdet i kjelen over i det tørre og kjør på lav hastighet med kjøkkenmaskin eller en elektrisk håndmikser. Pass på å få med rester langs kanten av bollen, og fortsett til alle ingrediensene er godt blandet.

Ha røren over i kakeformen og stek i ca 45 minutter, eller til kaken har en svampaktig konsistens og det ikke sitter deigrester igjen på en kakenål. Sett kaken til side og la den hvile litt før du tar den ut av formen og over på en rist. Kaken må være helt avkjølt før du påfører toppingen.

Bruk en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin og kjør smør og melis til en sandaktig konsistens. Tilsett kremosten og bland på lav hastighet før du øker til middels og kjører til toppingen er lett og luftig. 

Legg den avkjølte kaken på en tallerken eller et kakefat og påfør rikelig med kremosttopping. Dryss litt kakaopulver over, så ser den ekstra lekker ut.

Velbekomme :)


Hentet fra boken Kakedager fra Hummingbird Bakery

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar