onsdag 9. oktober 2013

Eple- og valnøttcupcakes

Det begynner vel strengt tatt å bli på høy tid at jeg legger ut denne oppskriften, siden jeg har lovet flere å gjøre det for lenge siden. Bakte disse cupcakene til en Pasient- og Pårørendeaften på UNN, holdt av fantastiske Arctic Voices. Siden det fortsatt var mye igjen etter denne aftenen, ble mine flotte kollega de heldige reste-smakerne. 

Dette må være en av de beste cupcakene jeg noen gang har smakt! Selve muffinsen er saftig og god, med deilig syrlige biter av eple og crunchy biter av valnøtt. For ikke å glemme den gode smaken av kanel! Herligheten toppes med en fantastisk god ostekrem, valnøtt og kaneldryss. Nesten som en saftig eplekake, bare bedre!

Eple- og valnøttcupcakes 
12-16 cupcakes

Til kakedeigen
80 g usaltet, romtemperert smør
280 g sukker
240 g hvetemel
1 ss bakepulver
1/4 ts salt
1 1/2 ts malt kanel
2,4 dl helmelk
2 store egg
2 Granny Smith-epler
50 g hakkede valnøtter

Til toppingen
600 g melis
100 g usaltet, romtemperert smør
250 g kremost med høyt fettinhold
Malt kanel, til dryssing
12-16 halve valnøtter, til pynt

Ett eller to store 12-hulls muffinsbrett

Forvarm ovnen til 190 grader, og sett papirformer i hullene på muffinsbrettene.

Bruk en elektrisk håndmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør smør, sukker, mel, bakepulver, salt og kanel på lav hastighet til en sandaktig konsistens.

Ha melken i en mugge sammen med eggene og pisk for hånd til det er blandet. Hell tre fjerdedeler av melkeblandingen over i de tørre ingrediensene og bland på lav hastighet. Øk til middels hastighet og fortsett til røren er glatt og tykk. Pass på å få med rester langs kanten av bollen. Hell over resten av melkeblandingen og fortsett til alt er blandet og du har en glatt røre.

Skrell eplene, fjern kjernene og kutt dem i biter på 1 cm. Det skal være ca 200 g epler. Bland dem inn i røren sammen med valnøttene. Bruk en skje til å fylle formene to tredjedels fulle. Hvis det er røre til overs, kan du fylle flere former i et annet muffinsbrett. 

Stek cupcakene i 18-20 minutter eller til de har en svampaktig konsistens. La kakene hvile litt på brettet før du tar dem ut.

Mens du avkjøler kakene, lager du toppingen. Bruk den elektriske håndmikseren eller kjøkkenmaskinen og kjør melisen sammen med smøret på lav hastighet til det får en sandaktig konsistens. Tilsett kremost og bland på middels hastighet til toppingen er glatt, lett og luftig. 

Når cupcakene ikke er varme å ta på lenger, påfør toppingen med en palettkniv og avslutt med en dekorativ snurr. Dryss malt kanel over kakene og legg en halv valnøtt på hver av dem.

Velbekomme :)

Hentet fra boken Kakedager fra The Hummingbird Bakery.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar