søndag 2. februar 2014

Triple Chocolate Brownie

Det skjer titt og ofte at jeg tar med meg et magasin og mitt eget selskap på kafe. For ikke lenge siden oppdaget jeg at det faktisk finnes et relativt bredt utvalg av gode bakemagasiner, norske som utenlandske. Jeg har derfor abbonert på et helt nytt norsk magasin ved navn Bake. Det finnes også et tilsvarende svensk magasin, Baka, som denne oppskriften er hentet fra. Hvorfor lese moteblader og ukeblader når du kan sitte å nyte flotte bilder av fantastiske bakverk med en deilig kopp kaffe til. For ikke å snakke om gleden det er (for noen) å kunne prøve ut noen av disse oppskriftene hjemme. 

Vel, til poenget: Brownies er etter min mening noe av det enkleste du kan lage på kakefronten. De er enkle og både lage og steke, og til denne oppskriten trenger du hverken kjøkkenmaskin eller håndmikser. Bedre blir det ikke! Dette er virkelig en kake for deg som elsker sjokolade; en trelags brownie. Så kom deg på kjøkkenet og bak da vel!

Triple Chocolate Brownie


Browniebunn

  • 85 g hvetemel
  • 12 g kakao
  • 1 ts vaniljesukker (gjerne hjemmelaget - se egen oppskrift)
  • 1/4 ts salt
  • 150 g mørk sjokolade
  • 100 g meierismør
  • 50 g hvitt sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 2 egg


Vaniljetrøffel

  • 0,5 dl fløte
  • 150 g hvit sjokolade
  • 20 g meierismør
  • 2 ts vaniljeekstrakt

  • 100 g mørk sjokolade til topping


Browniebunn

Sett ovnen på 175 grader. Kle en springform (23 cm) med bakepapir. Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt i en bolle. 


Smelt sjokoladen og smøret i en bolle over vannbad. 


Ta deretter bollen av varmen, og rør inn sukkeret til det er godt oppløst i sjokoladeblandingen. Rør inn eggene. 


Sikt inn de tørre ingrediensene, og bland godt. 


Hell røren over i springformen, og stek i ca. 20 minutter. Det er viktig at den ikke stekes for lenge, da kaken lett kan bli tørr. Brownies er gode når de er litt fuktige i midten. La kaken avkjøles helt, gjerne over natten.



Vaniljetrøffel

Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad på svak varme. Dette fordi hvit sjokolade ikke tåler sterk varme, da den kan skille seg. 


Ta bollen av varmen. Kok forsiktig opp føten og hell den over sjokoladeblandingen. Rør godt sammen, og tilsett vaniljeekstrakt. 


Bre blandingen over browniebunnen og sett i kjøleskapet til den stivner.



Etter at laget med vaniljetrøffel er HELT stivnet, smelt 100 g mørk sjokolade i en bolle over vannbad. Bre dette forsiktig på toppen av kaken. Nå kan du ta deg et stykke, og nyt det gjerne sammen med en kule vaniljeis.





Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar