lørdag 8. februar 2014

Brownies med ostekakefyll, bjørnebær og hvit sjokolade

Fredagskaffe på jobb er i mitt hode ensbetydende med KAKE! Og siden jeg er over gjennomsnittet glad i å bake, meldte jeg med gladelig frivillig til å bake kake til gårdagens fredagskaffe. Sjokoladekake og ostekake er to smakskombinasjoner som passer utrolig godt sammen, og med friske bær og sjokoladebiter på toppen får kaken det lille ekstra. En enkel og kjapp kake å lage, som de aller fleste liker.


Brownies med ostekakefyll, bjørnebær og hvit sjokolade


Browniebunn



  • 300 g mørk sjokolade (kokesjokolade 70 %)
  • 200 g meierismør
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 210 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker (gjerne hjemmelaget, se tidligere oppskrift)


Ostekakefyll


  • 200 g kremost med høyt fettinnhold (Phildelphia original)
  • 50 g sukker
  • 1 egg
  • 10 g hvetemel


Topping


  • 200 g ferske bjørnebær
  • 100 g sjokoladebiter/grovhakket sjokolade (både mørk, lys og hvit kan brukes)


Sett ovnen på 175 grader. Ta et bakepapir og krøll det sammen. Rett det deretter ut og trykk det ned i en kakeform på cirka 20x30 cm. Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. 


Pisk sukker og egg luftig. 


Rør inn sjokolade- og smørblandingen og tilsett mel og vaniljesukker. 


Bland til en glatt røre og hell den i formen. 



Pisk sammen ingrediensene til ostekakefyllet og fordel den over sjokoladerøren i formen.



Dra gjennom røren med en gaffel slik at røren blir marmorert. 


Trykk forsiktig ned bjørnebær i røren Strø over sjokoladebiter/grovhakket sjokolade. 


Stekes i ca 25 minutter. Ta deretter ut formen og la kaken avkjøles. Kaken skal være litt bløt i midten. Sett kjølig. 




Velbekomme :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar