tirsdag 19. mars 2013

Valmueknekkebrød med vanilje

Hjemmelagede knekkebrød er så utrolig mye bedre enn kjøpte! Fant endelig en oppskrift litt utenom det vanlige som måtte prøves. Det er viktig at knekkebrødet kjevles så tynt som mulig, slik at det blir sprøtt og godt. I denne oppskriften kan du også variere med å bruke andre typer frø i stedet for valmuefrø, for eksempel sesamfrø. Passer perfekt sammen med god ost!

Knekkebrød, 30 stk
- 1 vaniljestang
- 1,5 dl vann
- 1 ts honning
- 1 ts salt
- 15 gram fersk gjær
- 2 ss valmuefrø
- 1 ss olivenolje
- 2 dl hvetemel
- 1 dl grovt rugmel

1. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Gi vann, vaniljefrø, honning og salt et oppkok.

2. La blandingen avkjøles til fingervarm, 38 grader. Sil ut vaniljefrøene.

3. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i væsken.

4. Ha i valmuefrø og olivenolje.

5. Ha i mel litt etter litt og rør til du får en smidig deig.

6. Forvarm ovnen til 200 grader.

7. Legg over et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i rundt en time.

8. Vend ut deigen på en benk strødd lett med mel, og kjevle den tynn. Skjær ut rundt 30 knekkebrød og legg dem på stekeplater dekt med bakepapir.

9. Stekes midt i ovnen i 3-4 minutter, til knekkebrødene begynner å få farge. Snu knekkebrødene og stek dem i ett minutt til.


Oppskriften er hentet fra boken "A Piece of Cake" av Leila Lindholm.



Velbekomme :)

1 kommentar:

  1. De så og hørtes utrolig spennende og gode ut, tror de må prøves! ;)

    SvarSlett