tirsdag 19. mars 2013

Kokos- & limescones

Scones er kjempegode både til frokost og til ettermiddagskaffen. Denne smaksvarianten er nok av det søtere slaget, og passer kanskje best ved siden av kaffekoppen. Dersom du heller vil lage en frokost-variant, kan du holde deg til grunnoppskriften. De kan spises som de er, eller sammen med litt syltetøy. Nammenam!

Grunnoppskrift scones, 6 stk
- 7,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1,5 ts bakepulver
- 1/2 dl sukker
- 1 egg
- 2 dl melk
- evt. sukker, mandelflak og egg til pensling

1. Forvarm ovnen til 230 grader.

2. Bland mel, salt, bakepulver og sukker.

3. Skjær smøret i terninger, og bruk fingrene til å blande det med de tørre ingrediensene til en smuldredeig.

4. Visp sammen egg og melk.

5. Bland væsken og de tørre ingrediensene til en deig.

6. Vend ut deigen på en benk strødd lett med mel, og kjevle den så den blir rundt 2,5 cm tykk. Trykk ut seks sirkler.

7. Legg dem på en stekeplate dekt med bakepapir. Pensle med pisket egg og dryss evt. over mandelflak og sukker.

8. Stekes midt i ovnen i rundt 10 minutter, eller til de er gyllenbrune.

Kokos- & limescones, 6 stk
- Grunnoppskrift scones
- 3 dl kokosmasse
- skall fra 2 lime
- kokosmasse, sukker og egg til pensling

1. Rist kokosmassen i en tørr stekepanne.

2. Lag deigen etter grunnoppskriften, men tilsett ristet kokos og limeskall.

3. Følg instruksjonene i grunnoppskriften. Pensle med pisket egg, og strø over kokosmasse og sukker før du setter sconesene i ovnen.

Oppskriften er hentet fra boken "A Piece of Cake" av Leila Lindholm.



Velbekomme :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar