torsdag 14. mars 2013

Chiliinudler med svinekjøtt

Hadde lyst til å prøve noe nytt til middag idag, så da var det bare å bla opp i min kinesiske kokebok. Denne retten er utrolig lettvint å lage, og ikke minst helt fantastisk god! I stedet for svin kan du også bruke malt kyllingkjøtt eller lammekjøtt. Jeg vil kalle det spagetti med kjøttsaus på kinesisk vis :)

Til 2 personer

400 g malt svinekjøtt
1 ss lys soyasaus
1 ss tørr sherry
200 g eggenudler
2 ts sesamolje
2 ss vegetabilsk olje
2 hvitløksfedd, knust
2 ts revet frisk ingefær
2 friske røde chili, i skiver
1 rød paprika, uten frø, finstrimlet
25 g usaltede peanøtter
3 ss peanøttsmør
3 ss mørk soyasaus
noen dråper chiliolje
3 dl svinebuljong eller hønsebuljong

1. Bland svinekjøtt, lys soyasaus og tørr sherry i en stor bolle. Dekk bollen til, og la kjøttfarsen stå og marinere i 30 minutter.

2. Imens koker du nudlene i 4 minutter. La dem renne godt av, skyll dem under rennende kaldt vann, og la dem renne av igjen. 

3. Vend nudlene i sesamoljen.


4. Varm den vegetabilske oljen i en wok. Tilsett hvitløk, ingefær, chili og rød paprika, og rørestek i 30 sekunder.


5. Ha svinekjøttet i woken sammen med marinaden. La det frese i 1 minutt, til svinekjøttet har fått en stekeskorpe.

6. Tilsett peanøtter, peanøttsmør, soyasaus, chiliolje og buljong, og la det koke i 2-3 minutter.


7. Vend nudlene i blandingen, og server straks.



Lykke til og velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar