torsdag 21. mars 2013

Sjokolade- og peppermyntekake

Har kjøpt meg en ny kokebok, og måtte i den forbindelse prøve ut en av oppskriftene. Kokeboka "Søte, salte og smakfulle småbiter" er full av deilige oppskrifter, både kaker og annet godt. Sjokolade- og peppermyntekaken ble en suksess på jobb, en nydelig konfektkakebit til kaffen. Nesten som å ta en bit av en After Eight-sjokolade.


Sjokolade- og peppermyntekake, gir 24 stykker

90 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
30 g kakaopulver
45 g kokosmasse
60 g sukker
140 g usaltet smør, smeltet
1 egg, lett sammenvispet

Peppermyntefyll

185 g melis
30 g kokosfett, smeltet
2 ss melk
1/2 ts peppermynteessens

Sjokoladeglasur

185 g mørk sjokolade
30 g kokosfett

1. Forvarm stekovnen til 180 grader. Smør en lav form (18x28 cm), og kle den med bakepapir. La papiret henge ut over langsidene. Dette gjør det lettere å løfte den ferdigstekte kaken ut av formen.

2. Sikt mel, bakepulver og kakaopulver i en bolle. Rør inn kokosmasse og sukker, tilsett smør og egg, og bland godt. Klem deigen godt ned i formen. Stek i 15 minutter på midterste rille, klem kaken ned med baksiden av en sleiv, og avkjøl den.

3. Lag peppermyntefyllet: Sikt melis i en bolle. Rør inn kokosfett, melk og peppermynteessens. Smør fyllet over den avkjølte kaken. Sett kaken i kjøleskapet til fyllet har stivnet.

4. Lag sjokoladeglasuren: Ha sjokolade og kokosfett i en ildfast bolle. Kok opp vann i en gryte, og sett bollen over. Rør til sjokoladen og fettet har smeltet og er godt blandet sammen. Smør glasuren jevnt over fyllet. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuret har stivnet.

5. Løft kaken forsiktig ut av formen med bakepapiret som håndtak. Skjær kaken i serveringsstykker med en varm kniv, slik at du får jevne kanter. Kaken kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.


Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar