fredag 3. mai 2013

Misisippi Mud-Pie

Jeg hadde tenkt å bake kake i anledning min bursdag på søndag som var, men som med mange andre ting, ble bakingen utsatt og utsatt. Som vanlig hadde jeg lyst å prøve noe helt nytt og spennende, jeg liker en bake-utfordring! Har alltid hatt lyst til å prøve meg på å bake pai, men har hørt at det er vanskelig å få til paibunnen. Jeg måtte allikevel prøve, med et noe variert resultat. Selve paien ble god på smak, muligens noe mektig. Usikker på om paibunnen ble slik den skulle, men en plass må man starte. Øvelse gjør mester! 

Paibunn
- 260 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 110 g usaltet smør, romtemperert
- 2-3 ss vann

Øvrige Ingredienser
- 150 g mørk sjokolade, grovt hakket, samt litt ekstra til pynt
- 50 g usaltet smør
- 0,3 dl lys sirup
- 6 egg
- 300 g brunt sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3,5 dl kremfløte

Slik lager du paibunnen

Ha mel, salt og smør i en kjøkkenmaskin og kjør på lav hastighet til alt er blandet til en sandaktig konsistens. Tilsett 1 ss vann og bland godt. Tilsett en ny spiseskje vann og kjør til du får en glatt og jevn deig (noe min "deig" aldri ble...). Hvis deigen fortsatt er litt tørr, tilsett nok en spiseskje vann.

Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå og hvile i 1 time.

Forvarm ovnen til 170 grader. 

Strø litt mel over en arbeidsbenk og kjevl ut deigen (nå skal det sies at min "deig" ikke var mulig å kjevle ut, da den var mer som en smuldredeig enn en paideig...). Dytt deigen ned langs bunnen og oppover kanten på en smurte paiformen på ca 23 cm, og skjær vekk overflødig deig med en skarp kniv. Legg et bakepapir over deigbunnen og hell over tørre erter/bønner/ris. 

Stek paibunnen i den forvarmede ovnen i ca 10 minutter. Fjern bakepapiret og bønnene/ertene/risen, og stek i ytterligere 10 minutter. Deigen bør fortsatt være lys og litt rå i midten.

Slik lager du resten av paien

Ovnen skal fortsatt stå på 170 grader. 

Ha sjokolade, smør og sirup i en bolle og smelt den over en kjele med kokende vann. La det stå til det er smeltet og glatt, fjern bollen fra varmen og avkjøl litt.

Mens sjokoladeblandingen avkjøles, har du egg, sukker og vaniljeessens i en bolle og blander dette godt sammen med en håndmikser.

Pisk den varme sjokoladen gradvis inn i eggeblandingen på lav hastighet. Pass på at sjokoladen ikke er for varm, for da vil eggene koagulere. Bland til en glatt røre. 

Hell blandingen over den forstekte paibunnen og stek den i ca. 35-40 minutter. Sjekk regelmessig for å forsikre deg om at den ikke svir seg. Den stekte paien skal være fast, men fortsatt litt skjelvende i midten. Avkjøl helt, dekk til og sett i kjøleskapet over natten.

Pisk kremen i en stor bolle, fordel den utover paien og pynt med høvlet sjokolade eller kakaopulver.





 Velbekomme :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar