søndag 28. april 2013

Grønn kyllingkarri

Hadde lyst på en skikkelig god (og mer eller mindre sunn) helgemiddag, etter å ha sett meg lei på kjøtteig-mat. For hvorfor skal helgekos alltid være pizza, taco eller hamburger? Denne retten er full av smak, og ikke minst skikkelig hot! Jeg hadde relativt mye karripasta i (3 toppede spiseskjeer), og den ble derfor relativt sterk, men man kan tilpasse det etter egen smak. Som tilbehør til denne retten passer det best med ris, da risen kan døyve litt av den brennende heten. Da må man imidlertid passe på å ikke blande risen med sausen, noe visstnok mange nordmenn gjør feil med sterk asiatisk mat...

Ingredienser, til 4 personer
- 1 ss olje
- 1 løk, i skiver
- 1 hvitløkfedd, finhakket
- 2-3 ss grønn karripasta
- 4 dl kokosmelk
- 1,5 dl hønsebuljong
- 4 kaffirlimeblad
- 4 kyllingfileter, i terninger
- 1 ss fiskesaus
- 2 ss soyasaus
- revet skall og saften fra 1/2 lime
- 1 ts brunt sukker
- 4 ss hakket frisk (eller tørket) koriander, til garnityr

Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stor stekepanne, og rørestek løk og hvitløk i 1-2 minutter, til det begynner å bli mykt. Tilsett karripasta, og rørestek i ytterligere 1-2 minutter.


Tilsett kokosmelk, buljong og limeblader. Kok opp og tilsett kyllingkjøttet. Demp varmen, og la det småkoke oer lav varme i 15-20 minutter, til kyllingen er mør.


Ha i fiskesaus, soyasaus, limeskall og -saft samt brunt sukker. Kok i 2-3 minutter, til sukkeret er oppløst. Server med en gang, pyntet med koriander, og gjerne med ris ved siden av.


Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar