fredag 31. mai 2013

Doble sjokoladebrownies med sjokoladekaramellsaus

Har endelig begynt i ny jobb, og da må man jo skjemme bort sine nye kolleger med noe godt. Hver fredag er det kake i den nye jobben, tenk noe så fantastisk! Skrev meg opp på kakelisten med en gang jeg fikk vite det, og fikk til respons "skriver du deg FRIVILLIG på kakelista??". Hehe, skal med glede melde meg frivillig til å bake flere fredager enn nødvendig, for baking er jo så gøy! Blir bestandig så glad når jeg kan gjøre andre glad med et stykke hjemmebakst. Når man skal bake til mange er det etter min mening enklest å bake en langpanne, eller som jeg foretrekker; brownies. Brownies er superenkelt å lage, og samtidig fantastisk gode! Denne typen er noe mektig, siden den serveres med en varm sjokoladekaramellsaus, men fortsatt nyyydelig! Siden oppskriften er litt liten, doblet jeg den for å få nok til at alle skulle få en smakebit :)

Doble sjokoladebrownies, gir ca. 9 store eller 16 små stykker

- 115 g usaltet smør, pluss ekstra til smøring av formen
- 115 g mørk sjokolade
- 3,5 dl sukker
- en klype salt
- 1 ts vaniljeekstrakt eller 1,5 ts vaniljesukker
- 2 store egg
- 2,5 dl hvetemel
- 2 ss bakekakao
- 75 g hvit sjokolade

Sjokoladekaramellsaus

- 4 ss smør
- 2,5 dl brunt sukker
- 1,5 dl melk
- 2,5 dl kremfløte
- 1,5 dl lys sirup
- 200 g mørk sjokolade

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 18 x 18 cm stor form med litt smør, og kle den med bakepapir. Ha smøret og sjokoladen i en ildfast bolle plassert over en kjele med kokende vann til det har smeltet. Rør til en jevn blanding.



La blandingen bli litt avkjølt, og rør deretter inn sukker, salt og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt til alt er blandet.

Sikt melet og kakaopulveret i kakerøren, og rør til en jevn blanding.



Rør inn sjokoladebitene, og hell deretter røren i formen.



Stek kaken i den forvarmede ovnen i 35-40 minutter, eller til overflaten er jevnt stekt og en kakenål som stikkes inn i midten av kaken er nesten ren når den trekkes ut. La kaken avkjøles litt mens du lager sausen.

Lag sausen: Ha smør, sukker, melk, fløte og sirup i en liten kjele, og varm forsiktig opp til sukkeret er oppløst. Kok opp, og rør i 10 minutter, eller til blandingen har farge som karamell. Ta kjelen av varmen, og rør inn sjokoladebitene. Rør til en glatt blanding.


Skjær kaken i passende store biter, og server med en gang med den varme sausen til.


Også var det bare å komme seg på jobb for å servere kake til flinke og flotte kollegaer :)


Velbekomme :)

Oppskriften er hentet fra boken Deilige brownies.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar