tirsdag 9. april 2013

Kyllingpinner med sesamfrø

Denne retten skulle egentlig være gårdagens middag, men siden jeg overså det at kyllingen skulle marineres over natta, ble den utsatt til idag. Kyllingpinnene er egentlig ment som en slags tapasrett, men jeg serverte den med ris som en egen middagsrett. Dette er en enkel rett, som er kjapp å lage når man først har marinert kyllingkjøttet. Retten toppes med deilig hjemmelaget sursøt saus. Kyllingstrimlene kan også fryses for å senere varmes opp til en senere anledning, holder i ca. 2 måneder i fryseren.

Kyllingpinner, ca. 32 stk
- 4 fileter av kyllingbryst, skåret i tynne strimler
- 1/2 dl teriyakisaus
- 1 ss sweet chilisaus
- 1 ss yoghurt naturell
- 2 ss karripulver
- 100 g knust cornflakes
- 40 g sesamfrø
- 35 g parmesan, revet

Sursøt saus
- 1 ss maisenna/potetmel
- 1,5 dl hvitvinseddik
- 125 g sukker
- 2 -3 ss tomatpure
- 1 ts hønsebuljongpulver

1. Vend kyllingstrimlene i en bolle med teriyakisaus, sweet chilisaus, yoghurt og karripulver. Bland godt, bruk gjerne hendene, dekk til bollen og sett den i kjøleskapet over natten.


2. Forvarm ovnen til 190 grader. Bland cornflakes, sesamfrø og parmesan i en grunn skål. La overflødig marinade renne av kyllingen. "Rull" kyllingstrimlene i smuleblandingen.


3. Legg strimlene i ett lag på et stekebrett dekt med bakepapir. Stek dem i 20-25 minutter eller til de er sprø og gyldne. Lag den sursøte sausen (og evt kok ris) mens kyllingpinnene står i ovnen.


4. Sursøt saus: Bland maisenna/potetmel med eddik og ha det sammen med resten av ingrediensene og 2,5 dl vann i en liten kjele. Rør over middels varme til blandingen koker og blir tykk. Server kyllingstrimlene varme med saus og evt ris vet siden av.


Velbekomme :)

Oppskriften er hentet fra boken "Kjøkkenklassikere: søte, salte og smakfulle småbiter - godbitene du bare må ha".


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar