torsdag 5. januar 2012

Black bottom - cupcakes

Black bottom-cupcakes er en mørk sjokolademuffins med litt ostekakefyll på toppen. Dette toppes med kremosttopping. Disse har en mørk sjokoladesmak, og er ikke så søte som vanlige cupcakes. Smaker herlig til en kopp varm kaffe!

Oppskriften er til 12 cupcakes, og det beste er å bruke et 12-hulls cupcakebrett som du legger papirformer i, som du ser på bildet. Bakte disse til julelunsj på jobb.

Sjokolademuffinsdeig
- 190 g hvetemel
- 120 g sukker
- 40 g kakaopulver
- 1/2 ts natron
- 0,4 dl solsikkeolje
- 1 1/2 ts hvitvinseddik
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 1,25 dl vann

Ostekakefyll
- 140 g kremost
- 60 g sukker
- 1 egg
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- en klype salt
- 100 g melkesjokoladepletter/grovhakket melkesjokolade

Kremosttopping
- 300 g siktet melis
- 50 g romtemperert, usaltet smør
- 125 g kald kremost


Forvarm stekovnen til 170 grader.

Til sjokolademuffinsdeigen:
Ha melet, sukkeret, kakaopulveret og natronet i en stor bolle og bland med elektrisk håndmikser på lav hastighet til det er godt blandet.

Ha oljen, vineddiken, vaniljeekstrakten og vannet i en bolle og visp sammen. Tilsett dette gradvis i melblandingen mens mikseren går, og øk hastigheten når blandingen begynner å bli tykkere. Fortsett til alt er godt blandet.

Bruk en skje til å fylle formene to tredjedels fulle, og sett dem til side.

Til ostekakefyllet:
Visp sammen kremost, sukker, egg, vaniljeekstrakt og salt med elektrisk håndmikser på middels hastighet til det er glatt og luftig.

Rør inn sjokoladeplettene for hånd til de er jevnt fordelt. Forsiktig med å blande for mye, ellers kan kremosten begynne å skille seg.

Legg ca. 1 spiseskje ostekakefyll på toppen av kakedeigen i formene og stek dem i den forvarmede ovnen i ca. 20 min., eller til de er faste og ta på og ostekakefyllet er gyllent. Ikke stek dem for lenge, da vil fyllet bli veldig tørt og smuldrete. La kakene hvile litt før du har dem over på rist for avkjøling.

Når cupcakene er avkjølt, påfør kremosttoppingen og pynt med et lett dryss kakaopulver.

Til kremosttoppingen:
Visp melisen og smøret med elektrisk håndmikser, og kjør på middels hastighet til alt er blandet godt. Ha i kremosten og bland alt godt sammen. Kjør på middels hastighet i minst fem min., til blandingen er lett og luftig. Ikke visp for mye, da blir toppingen fort for løs.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar