søndag 8. januar 2012

Banan - og kanelmuffins

Søte og saftige muffins som kan tilsettes sjokoladebiter eller nøtter :) Oppskriften holder til 12 store eller 24 små muffins.

350 g hvetemel
3/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ts malt kanel
160 g sukker
3,75 dl skummet kulturmelk
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
70 g smeltet, usaltet smør
400 g most banan


Forvarm ovnen til 170 grader.

Ha mel, salt, sukker, bakepulver, natron og kanel i en stor bolle og visp med elektrisk håndmikser til alt er godt blandet.

Ha skummet kulturmelk, egg og vaniljeekstrakt i en mugge og bland sammen. Hell det forsiktig over i melblandingen og visp på lav hastighet til alt er blandet sammen.

Tilsett det smeltede smøret og visp til det er godt blandet inn. Rør inn bananene med en tresleiv til alt er jevnt fordelt.

Bruk en skje til å fylle muffinsformene to tredjedels fulle og dryss litt ekstra sukker og kanel over. Stek dem i den forvarmede ovnen i ca. 20-30 min., eller til de er gyllenbrune og har en svampaktig konsistens. Det skal ikke sitte deigrester igjen på en kakenål. La muffinsene hvile litt i brettet før du har dem over på en rist for avkjøling.

Velbekomme :)

Oppskriften er hentet fra kakeboken The Hummingbird Bakery.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar