Knekkebrød med spisskummen og maldonsalt
Jeg fikk ca. 50 knekkebrød av denne oppskriften, men det avhenger av hvilken form og størrelse du vil ha på dem.
- 25 g gjær
- 5 dl kaldt vann
- 1 ss salt
- 1 ss spisskummen
- 700 g fint mel
- 175 g grovt mel
Når det gjelder melet, kan du bare ta i bruk det du har i skapet. Så lenge det blir en blanding av fint og grovt. Jeg brukte fint hvetemel og grovt rugmel. I følge oppskriften skal det brukes fint og grovt speltmel.
Topping
- maldonsalt/flaksalt
- hel spisskummen (kan sløyfes)
Bland alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til en smidig deig.
La deigen hvile i 1-3 timer på kjøkkenbenken, eller i kjøleskap over natten.
Sett ovnen på 180 grader. Del deigen i 8 like store deler.
Kjevle dem ut, de skal være så tynne som mulig. Jeg brukte en rund form til å stikke ut knekkebrød med, da jeg ville ha dem i en passe størrelse. I følge oppskriften skal hver leiv kjevles til en stor rund kake, for deretter å stekes, slik at den kan knekkes i biter senere. Etter du har lagt knekkebrødene på bakepapirkledt stekebrett, bruk en gaffel til å stikke dem med. På denne måten blir ikke knekkebrødene oppblåst i ovnen. Pensle dem deretter med litt vann, og dryss over maldonsalt/flaksalt og hel spisskummen.
Stek i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.
Velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar