Brownies med ostekakefyll, bjørnebær og hvit sjokolade
Browniebunn
- 300 g mørk sjokolade (kokesjokolade 70 %)
- 200 g meierismør
- 200 g sukker
- 4 egg
- 210 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker (gjerne hjemmelaget, se tidligere oppskrift)
Ostekakefyll
- 200 g kremost med høyt fettinnhold (Phildelphia original)
- 50 g sukker
- 1 egg
- 10 g hvetemel
Topping
- 200 g ferske bjørnebær
- 100 g sjokoladebiter/grovhakket sjokolade (både mørk, lys og hvit kan brukes)
Sett ovnen på 175 grader. Ta et bakepapir og krøll det sammen. Rett det deretter ut og trykk det ned i en kakeform på cirka 20x30 cm. Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad.
Pisk sukker og egg luftig.
Rør inn sjokolade- og smørblandingen og tilsett mel og vaniljesukker.
Bland til en glatt røre og hell den i formen.
Pisk sammen ingrediensene til ostekakefyllet og fordel den over sjokoladerøren i formen.
Dra gjennom røren med en gaffel slik at røren blir marmorert.
Trykk forsiktig ned bjørnebær i røren Strø over sjokoladebiter/grovhakket sjokolade.
Stekes i ca 25 minutter. Ta deretter ut formen og la kaken avkjøles. Kaken skal være litt bløt i midten. Sett kjølig.
Velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar