Kyllingpinner, ca. 32 stk
- 4 fileter av kyllingbryst, skåret i tynne strimler
- 1/2 dl teriyakisaus
- 1 ss sweet chilisaus
- 1 ss yoghurt naturell
- 2 ss karripulver
- 100 g knust cornflakes
- 40 g sesamfrø
- 35 g parmesan, revet
Sursøt saus
- 1 ss maisenna/potetmel
- 1,5 dl hvitvinseddik
- 125 g sukker
- 2 -3 ss tomatpure
- 1 ts hønsebuljongpulver
1. Vend kyllingstrimlene i en bolle med teriyakisaus, sweet chilisaus, yoghurt og karripulver. Bland godt, bruk gjerne hendene, dekk til bollen og sett den i kjøleskapet over natten.
2. Forvarm ovnen til 190 grader. Bland cornflakes, sesamfrø og parmesan i en grunn skål. La overflødig marinade renne av kyllingen. "Rull" kyllingstrimlene i smuleblandingen.
3. Legg strimlene i ett lag på et stekebrett dekt med bakepapir. Stek dem i 20-25 minutter eller til de er sprø og gyldne. Lag den sursøte sausen (og evt kok ris) mens kyllingpinnene står i ovnen.
4. Sursøt saus: Bland maisenna/potetmel med eddik og ha det sammen med resten av ingrediensene og 2,5 dl vann i en liten kjele. Rør over middels varme til blandingen koker og blir tykk. Server kyllingstrimlene varme med saus og evt ris vet siden av.
Velbekomme :)
Oppskriften er hentet fra boken "Kjøkkenklassikere: søte, salte og smakfulle småbiter - godbitene du bare må ha".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar