Til 2 personer
400 g malt svinekjøtt
1 ss lys soyasaus
1 ss tørr sherry
200 g eggenudler
2 ts sesamolje
2 ss vegetabilsk olje
2 hvitløksfedd, knust
2 ts revet frisk ingefær
2 friske røde chili, i skiver
1 rød paprika, uten frø, finstrimlet
25 g usaltede peanøtter
3 ss peanøttsmør
3 ss mørk soyasaus
noen dråper chiliolje
3 dl svinebuljong eller hønsebuljong
1. Bland svinekjøtt, lys soyasaus og tørr sherry i en stor bolle. Dekk bollen til, og la kjøttfarsen stå og marinere i 30 minutter.
2. Imens koker du nudlene i 4 minutter. La dem renne godt av, skyll dem under rennende kaldt vann, og la dem renne av igjen.
3. Vend nudlene i sesamoljen.
4. Varm den vegetabilske oljen i en wok. Tilsett hvitløk, ingefær, chili og rød paprika, og rørestek i 30 sekunder.
5. Ha svinekjøttet i woken sammen med marinaden. La det frese i 1 minutt, til svinekjøttet har fått en stekeskorpe.
6. Tilsett peanøtter, peanøttsmør, soyasaus, chiliolje og buljong, og la det koke i 2-3 minutter.
7. Vend nudlene i blandingen, og server straks.
Lykke til og velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar