Har laget guacamole mange ganger tidligere, men da litt mere chunky enn denne. Dette er den beste guacamolen jeg noensinne har smakt, og den er absolutt verdt å bruke litt ekstra tid på å lage. Guacamolen skal delvis kokes, og man bør derfor regne litt ekstra tid for at den skal kunne avkjøles i kjøleskap.
Mangosalsaen er en herlig sterk, men samtidig frisk opplevelse. Veldig god i taco, men passer også godt til for eksempel grillmat. Nyyydelig!
Taco Shop-Guacamole
4 personer
3 grønne eller gule tomater (fant ikke disse, så jeg brukte røde)
4 tomatillos (physalis kan også brukes)
3 fedd hvitløk
2 jalapenos (jeg brukte vanlig chili i stedet)
1 ts salt
1/2 krukke koriander
3 avocadoer
2 dl creme fraiche (kan sløyfes, men gir en deilig, kremet smak)
Finhakk alle ingrediensene. Kok tomat, tomatillo, hvitløk, chili og salt. Ikke tilsett væske, det blir nok væske fra tomatene. Kok i ca 15 minutter. La det avkjøles. Bland deretter med koriander og avocado til en glatt saus. Bland i creme fraiche.
Mangosalsa
4 personer
2 mangoer
1/2 rødløk
1/2 krukke koriander
1-2 friske chilier
2 ss nypresset limesaft (saften fra ca 2 lime)
1 ts salt
Finhakk ingrediensene og bland alt i en bolle. Serveres kald.
Velbekomme :)
Hentet fra boken Texmex fra bunnen av
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar