Ingredienser, 4 porsjoner
13-15 store, røde tomater (eller evt. 3 bokser hermetiske tomater)
1 boks tomatpure (jeg brukte en 200 g boks)
2 fedd hvitløk
2 ss olje
2 store løk
1 rød chili/2 ts chilipasta
1 liter ferdigblandet buljong
2 ss hvetemel/maismel blandet i litt vann
litt matfløte hvis ønskelig
1/2 plante basilikum
en god slump olivenolje
Slik lager du tomatsuppen
Kok opp en stor kjele med vann. Skjær et kryss på toppen av tomatene of ha dem i det kokende vannet.
Ta opp tomatene når skinnet begynner å krølle seg. Ta av tomatskinnet og kutt opp tomatene.
Hakk løk og hvitløk og fres i litt olje i en stor kjele.
Bland i tomatpure og chili og hell over buljong. Ha i de hakkede tomatene og hvetemelet og kok opp. La suppen koke i minst 20 minutter, gjerne lenger.
Ha i basilikumblader og en god slump olivenolje. Hvis ønskelig kan du ha i litt matfløte for å gi suppen en litt mildere smak. Bland suppen med en stavmikser. Server gjerne med kokt egg og/eller cottage cheese.
Velbekomme :)
Oppskriften er hentet fra boken Tren deg sprek, spis deg slank av Borchsenius og Jahrmann.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar