Kake
- 150 g mykt smør
- 300 g mandelmasse (oppskrift nedenfor)
- 6 egg
- 250 g ricottaost
- skall fra 1 sitron
- skall fra 1 appelsin
- 1 ts mandelekstrakt
- 1/2 dl hvetemel
- smør og mandelflak til formen
- evt. pinjekjerner og melis til pynt
Mandelmasse
- 250 g mandler
- 2,5 dl sukker
Skåld mandlene (dette må gjøres dagen før selve kaken bakes for at mandlene skal tørke). Kjør dem i en blender til du får et fint pulver. Ha i sukker og bland i 5-7 min., til du får en jevn masse.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland smør og mandelmasse til det får en kremaktig konsistens. Ha i eggene ett om gangen, og pisk til du får en jevn blanding. Rør inn ost, sitrusskall og mandelekstrakt. Vend inn melet.
Smør en springform (ca. 23 cm) og strø i knuste mandelflak. Hell i blandingen (og dryss pinjekjerner over).
Stekes midt i ovnen i 25-30 min., eller til du kan stikke en bakepinne i midten uten at det fester seg noe på den. (Dryss melis over kaken før servering.)
Velbekomme (:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar